Zöldterület gondozás vihar után és előtt

zöldterület gondozás vihar

Bejegyzés megosztása

Megbolondult az időjárás, így különleges feladatokat is magába foglal a zöldterület gondozás vihar után vagy a viharos időkre való felkészülés során. A heves esőzés, a nagy szél, jégeső, áradások és a hirtelen bekövetkező kánikula rengeteg olyan eredményt hozott, amire nem mindenki volt felkészülve. Kicsavart fák, letört ágak, tönkrement kert, park vagy beázott pince…és ez csak néhány az utóbbi hónapok káreseteiből. A zöldterület gondozás vihar után sok sürgős feladatot jelent, azonban megelőzési céllal méginkább ajánlott szakembereket hívni!

Zöldterület gondozás vihar után                                                         

Ha tartolt a vihar, ha zúzott a szupercella, fontos rendbe hozni a terepet. A már kidőlt fákkal nem lehet mit kezdeni, csak az elszállítás marad. Ám a megtépázott fák veszélyesek lehetnek, így fontos szakszerű segítséget hívni és élni a fa statikai felmérés adta lehetőségekkel. Ez azért fontos, mert így kiderülhet, hogy a még álló, látszólag egészséges fa milyen mértékben jelent kockázatot egy újabb vihar esetén.

zöldterület gondozás vihar

A letört ágak, a tépett fák szinte ordítanak a gondozásért. Némi gallyazással elkerülhető az újabb ágak letörése és a fa is nagyobb eséllyel marad életben. Ha pedig villám sújtotta, sajnos a legtöbb esetben fontos kivágni. A zöldhulladék elszállítása, a terület rendebtétele sokszor igényel szakértő segítséget és megfelelő eszközöket, valamint gépeket. Nálunk minden megvan ahhoz, hogy egy viharverte zöldterületet jó állapotba hozzunk és eltakarítsuk a károkat.

A hatalmas esőzés és áradás sokszor eredményezheti a zöld növényzet ugrásszerű növekedését is, ami egyrészt jó, másrészt egyes területeken gyors fűnyírást, bozótirtást követelhet. Ha ilyesmivel küszködik, hívjon minket bizalommal!

Zöldterület gondozás vihar előtt

A zöldterület gondozás vihar előtt is tartalmazhat a szokványos feladatokon kívül biztonsági intézkedéseket. Intenzíven változó, szélsőségek közt mozgó időjárás mellett fontos felkészülni az esetleges károkra és fontos ezeket minimalizálni. Ahogy a viharok után, úgy megelőző céllal is fontos a fa statikai felmérés, hiszen így kiszűrhető, mely fák nem fogják kiállni a nagyobb szeleket és viharokat. Megelőzhető a házra, autóra, vezetékre való rádőlés. Viharmentes időszakban is fontos figyelni fáinkat, hiszen egy letört nagyobb ág is okozhat akár személyi sérülést is. Pedig csupán egy gallyazás kellett volna és elkerülhető lenne a baj.

Bár viharok esetén a zöldterületeken a legtöbb veszélyt a fák jelentik, mégis fontos kiemelni, hogy az odafigyelés és a szakszerű zöldterület gondozás vihar előtt csökkenti a károkat és a helyreállítás költségeit. Legyen körültekintő, előrelátó és ússza meg a lehető legkisebb nehézségek árán a viharokat! Hívjon minket, szakértő csapatunkra rábízhatja a szükséges munkákat és óvintézkedéseket!

Kapcsolódó bejegyzéseink

fabontás alpintechnikával

Fabontás alpintechnikával – Részletezzük, mi is ez!

A fabontás alpintechnikával egy speciális fakivágási technika, amelyet nehezen megközelíthető vagy veszélyes helyeken alkalmaznak. Ennek során alpintechnikai eszközökkel, például kötelekkel és hevederekkel biztosítják a munkások