Veszélyes fa kivágása biztonságosan

veszelyes_fa_kivagasa

Bejegyzés megosztása

Veszélyes fa miatt problémái akadtak vagy szeretné elkerülni a gondok, károk kialakulását? Hívjon minket, hiszen a veszélyes fa kivágása vagy bontása a szakterületünk. Felmerült Önben a kérdés, hogy mitől is válik veszélyessé egy fa és miért kell bontani vagy kivágni? Olvasson tovább és tudjon meg többet blogunkból!

favágás-zöldterület-gondozás

Mikor válik szükségessé a veszélyes fa kivágása?

Számos esetben nem marad más megoldás, csak a veszélyes fa kivágása. Minden fa érték, és többet kellene ültetnünk belőlük. Mégis, néhány esetben a fák veszélyt jelenthetnek ránk nézve. Természetesen érdemes csak és kizárólag akkor folyamodni radikális megoldáshoz, amikor tényleg igazi veszélyt jelenthet az oxigéntermelő, árnyékot adó, élő növény. Milyen esetlek lehetnek ezek?

  • Korhadt, beteg fa: Ha a házunk mellett, a parkban vagy hasonló helyen a fa korhadásnak indul és láthatóan ez nem csak pár felső ágat érint, fontos megvizsgálni, hogy a törzs meddig tart ki. Ha a fa annyira rossz állapotba kerül, hogy a kidőlés vagy a nagyméretű ágak letöredezése megjósolható, bizony lépni kell. Akár a további állapotromlás, akár szél vagy fagyban a jég súlya is elég lehet ahhoz, hogy a baj megtörténjen.
  • Ha a fa túl nagyra nőtt és az adott körülmények között kárt tehet maga mellett vagy maga fölött valamiben.
  • A nagyra nőtt fák akkor is gondot okozhatnak, amikor gyökerükkel terjeszkedve épület alapokat vagy betonzatokat, csatornát repesztenek meg.

Ezeken kívül még számos speciális eset előfordulhat, amikor a veszélyes fa kivágása mellett vagyunk kénytelenek dönteni. Érdemes figyelmesen szemlélnünk helyzeteinket, hogy időben lépve, megelőzhessünk tragédiákat.

veszelyes_fa_kivagasa

Ezért bízza a veszélyes fa kivágás feladatát hozzáértőkre

A veszélyes fa kivágása szakmunkát igényel. Ha valaki saját szakállára nekilát kivágni egy olyan fát, ami nem véletlenül nevezhető veszélyesnek, több kárt okozhat, mint hasznot. Ráadásul akár a saját akár mások életét is veszélybe sodorhatja, ami nagyobb probléma, mint az anyagi kár. A fakivágás alapvetően is egy olyan tevékenység, amihez biztonsági előkészületek kellenek. Egyszerűnek tűnhet egy fűrésszel nekirontani a fának, azonban mikor megvan a baj, rájövünk, hogy bizony nem is gondoltuk volna, mennyi hiba csúszhat a számításokba.

Nálunk szakértő csapat, gyakorlott munkatársak végzik a munkát. Tisztában vagyunk azzal, hogyan kell lebontani, kivágni egy fát adott környezeti tényezők mellett. Pontosan fel tudjuk mérni, milyen állapotban van az adott növény. Rendelkezünk a megfelelő biztonsági eszközökkel és a szükséges gépekkel. Emelőkosaras autónk, daruskocsink és profi favágó eszközeink biztosítják a gördülékeny munkát.

Ha szeretné a szakszerűtlen veszélyes fa kivágás okozta károkat elkerülni, hívjon minket, a Kelet-Pest Megyei Kft. szakértő csapatatát! Biztonságot, gyors és problémamentes munkafolyamatot kínálunk, ráadásul a fa elszállítását, a gyökér kiszedését is megoldjuk.

Kapcsolódó bejegyzéseink

gallyazás Heves megye

Profi gallyazás Heves megye számára

A profi gallyazás Heves megye számára sem jelenthet kevesebbet, mint amit cégünk, a Kelet-Pest megyei kft. nyújt. Hozzáértés, szakértelem, tapasztalat, elhivatottság és lelkiismeretesség mellé korszerű

zöldterület gondozás Bács-Kiskun

Zöldterület gondozás Bács-Kiskun vármegyében

Zöldterület gondozás Bács-Kiskun vármegyében? Profi szolgáltatásunk itt is elérhető! Legyenek gondozott, szép és egészséges zöldterületei, biztonságos fái a megye bármely pontján a kelet-Pest Megyei kft.