Fűkaszálás parlagfű okozta allergia ellen

fűkaszálás parlagfű

Bejegyzés megosztása

A fűkaszálás parlagfű okozta allergiás gondok ellen az egyik legjobb megoldás. Hiszen, ha nincs parlagfű, nincs parlagfű pollen sem. Természetesen fűkaszálás során más egyéb növények is elhullanak, így többféle pollenallergia tünetei csökkenthetőek a felelős zöldterület gondozással. Ha szeretné, hogy zöldterületei folyamatosan megfelelő állapotban legyenek és a parlagfű ne okozzon gondot, bízza ránk a gondozást! A rendszeres fűkaszálás parlagfű szempontból nagyon fontos. Pláne, hogy még büntetést is lehet kapni, ha valaki nem tesz eleget a hatályban lévő, ide vonatkozó szabályozásnak. Vigyázzunk egymásra, gondozzuk vagy gondoztassuk megfelelően zöldterületinket és kerüljük el a problémákat! Nézzük, mit kínálunk mi!

Fűkaszálás parlagfű eltávolítással

Cégünk a zöldterület gondozás minden részét magabiztosan végzi, így a fűkaszálás parlagfű eltávolítás céljából sem okoz gondot. Bízzon meg minket és alaposan elintézzük a problémás növényt, miközben a zöldterülete, gyep vagy bármi egyéb, a megfelelő állapotban zöldell. Mivel az idei év gazdag csapadékot és rengeteg napsütést hozott, a rétek, mezők, parkok, udvarok, gyepek, virágoskertek csak úgy burjánzanak. Ez egyfelől nagyon szerencsés, másrészt viszont megkeserítheti a mindennapokat. Azért keseríti meg a mindennapokat, mert így azok a területek is intenzíven burjánzanak, ahol inkább visszafogottabb zöldellésre lenne szükség. Emellett minden növénynek jót tett az időjárás, így a parlagfű is gazdagon virágzik. A magyar lakosság jelentős százaléka szenved parlagfű allergiától, ezért a nyárvégi és őszi időszak számukra igazi pokol tud lenni. A magyar törvények kimondják, hogy kötelező eltávolítani a szóban forgó növényt. Mindenki a maga területén köteles eleget tenni ennek a szabályozásnak, azonban betartani nem olyan könnyű. A kezeletlen vagy „gazdájasincs” területeknél olyan szinten elszaporodhat a növényzet, hogy jelentősen rontja az allergiások életminőségét. A fűkaszálás parlagfű eltávolítási céllal ilyenkor az egyetlen megoldás, hiszen a növény már ott van. le kell vágni és el kell szállítani.

fűkaszálás parlagfű

Mi bármilyen zöldterületen vállaljuk a fűkaszálást és a lekaszált növényzetet el is szállítjuk. Ezzel a megoldással a levegőben lévő pollenkoncentráció azon a területen jelentősen csökkenthető. És elkerülhető a bírság is.

Mikor érdemes a fűkaszálást bevetni, ha parlagfűről van szó?

A fűkaszálás parlagfű esetén jobb, ha minél előbb megtörténik és folyamatosan újra meg újra elvégezzük. A zöldterület gondozásba belefér a parlagfű gyökerestől való eltávolítása, ami azonban nagyon macerás és hosszadalmas, amennyiben a többi növényt védeni szeretnénk. A gyomirtózás nem túl környezetbarát és a gyepet, valamint a kívánatosabb zöldeket is megöli, így az sem ideális. Olyan területeken, ahol sok a parlagfű, a rendszeres fűkaszálás lehet a legjobb megoldás, hiszen a levágott növény nem fog pollent termelni. A zöldterület tulajdonosának azonban érdemes gondoskodnia arról, hogy a kialakult helyzetet más módon is orvosolja. Érdemes ősz végén akár némi földmunkát bevetve megszabadulni a parlagfűtől és tavasszal odafigyelni arra, kinő-e ismét. Amennyiben ránk bízza a zöldterület gondozás feladatát, mi megoldjuk, hogy a parlagfűvel eztán ne legyen baja.

Most azonnali fűkaszálás parlagfű eltávolítási céllal és a levágott növény elszállítása fog segíteni, hosszútávon pedig a parlagfű kiirtása az adott területről! ha profikra bízná, hívjon minket mielőbb!

Kapcsolódó bejegyzéseink

fabontás alpintechnikával

Fabontás alpintechnikával – Részletezzük, mi is ez!

A fabontás alpintechnikával egy speciális fakivágási technika, amelyet nehezen megközelíthető vagy veszélyes helyeken alkalmaznak. Ennek során alpintechnikai eszközökkel, például kötelekkel és hevederekkel biztosítják a munkások