Fakivágás profin – Szakemberrel biztonságosabb

favagas-zoldterulet-gondozas_2

Bejegyzés megosztása

A téli időszak – főleg a most tapasztalható enyhe időjárás mellett – kedvezőbb a fakivágás szempontjából. Nincs lomb, ami zavaró lehet, ezért általában az előre tervezhető fakivágások ilyenkor kényelmesebben elvégezhetőek. A fakivágás azonban még a legkényelmesebb helyzetben is odafigyelést és megfelelő eszközöket igényel, hiszen rendkívüli károk, sőt tragédia is bekövetkezhet a szakszerűtlen munkából. Most arról ejtünk pár szót, hogy miért fontos szakember segítségét, akár a zöldterület gondozás terén jártas céget megbízni a feladattal és mire kell ügyelni, ha mégis magunk állnánk neki.

fakivagas_zoldterulet_gondozas

Veszélyek és következmények

A profi fakivágás leginkább azért fontos, mert balesetet és jelentős károkat okozhatunk laikusként. Egy fa jó magasra megnő, jelentős tömegű és ágas-bogas koronájának átmérője sem kicsi. Ha fogjuk és alul elkezdjük átvágni a törzsét, a fa ki fog dőlni és bizony amerre dől, visz mindent. Tehát az első és legfontosabb, ami miatt szakemberre érdemes bízni a fák kivágását az a biztonság. Ez a kérdés két részre osztható. Az egyik része az, hogy a munkavégző biztonságát is biztosítani kell. Fa kivágása közben meg lehet sérülni és ezt jobb elkerülni. A favágó eszközök szakszerű használata ott kezdődik, hogy pontosan tudjuk, mihez melyik gép vagy eszköz kell. Ráadásul nem árt rendelkezni is a megfelelő darabbal. Aztán emellett kell, hogy beindítás előtt hozzáértően ellenőrizzük, hogy a gép vagy eszköz rendben van-e. Csak ezt követi a szakértő kezekkel végzett munka. A biztonság másik része a környezet biztonsága. Azt, hogy ne dőljön rá senkire és semmire a fa, valamint hogy ágai se sértsenek vezetéket, húzzák le valahonnan a tetőt vagy döntsenek ki más fákat, ki kell számolni. A fakivágás tehát veszélyes művelet, amihez kell tudás, tapasztalat és jelentős fizikai erő mellett komoly odafigyelés. Ha rádől a házra, autóra, hatalmas anyagi kárt okozunk. Ha más növényeket teszünk tönkre, még a természetben is kárt teszünk. Ha pedig állatra vagy emberre dől, súlyos tragédia következhet be. bízza ránk és legyen biztonságban Ön és környezete egyaránt.

Így zajlik a fakivágás szakszerűen

favagas-zoldterulet-gondozas_2

Profi munkatársaink a fakivágás feladatát mindig a helyszín alapos és pontos felmérésével kezdik. Ha a fa dönthető, és érdemes is kidönteni a bontás helyett, akkor meghatározzuk, hová dőljön és megtesszük az óvintézkedéseket. Mindenképpen fontos a környezetet figyelmeztetni a fakidöntés, fakivágás előtt és közben is egyértelművé tenni, hogy hol veszélyes tartózkodni. Ezért fontos, hogy többen dolgozzanak egy ilyen munkán, így lesz, aki pásztáz és őrzi a terepet. Ha a fa kidöntésére nincs mód, akkor a fabontás az egyetlen megoldás. felmegyünk és fölülről kezdjük el lebontani a fa lombkoronáját majd pedig aprólékosan a törzset. ehhez rögzítőkre, speciális személyemelőre, kimondottan erre a feladatra specializált eszközökre van szükség és aprólékos, precíz munkavégzésre. A fa kidöntése vagy fölülről történő lebontása két teljesen különböző feladat, ám mindkettő ugyanolyan szakértelmet kíván meg.

Ha biztonságos, szakszerű, gyors és átfogó szolgáltatást szeretne, hívjon minket bizalommal és beszéljük meg a részleteket mielőbb! Mi segítünk a gallyazásban is, a kivágott fa aprítását és az elszállítását szintén vállaljuk, ha igényli. Személyemelőtől a különböző munkagépekig, kézi szerszámoktól a szakértő csapatig nálunk minden egy helyen van a szakszerű fakivágás elvégzésére.

Kapcsolódó bejegyzéseink

fabontás alpintechnikával

Fabontás alpintechnikával – Részletezzük, mi is ez!

A fabontás alpintechnikával egy speciális fakivágási technika, amelyet nehezen megközelíthető vagy veszélyes helyeken alkalmaznak. Ennek során alpintechnikai eszközökkel, például kötelekkel és hevederekkel biztosítják a munkások